De kop van mijn tweede werkweek in 2021 is er af en de feestdagen liggen al weer ver in het verleden voor mijn gevoel.

Bron afbeelding: https://smartstrata.com/2020-strata-year-in-review/attachment/2021/

”Twintig Eenentwintig’. ….Het doet mij denken aan toen ik die leeftijd had. Ik zat in het laatste jaar van mijn commerciële MBO opleiding. Ik wist niet wat ik ‘later wilde worden’ maar het hinderde mij totaal niet. Ik rondde mijn opleiding af en ben gaan werken. Ergens eind jaren negentig moest ik een nieuwe start maken maar ik wist niet wat. Ik accepteerde het eerste beste baantje dat het uitzendbureau voor mij had. Assistente van een HR manager bij een ICT-bedrijf. Geheel nieuw voor mij. Maar toen wist ik wat ik later wilde worden! Met mensen en hun ontwikkeling bezig zijn….. wow!

Terug in het heden. Naar 2021. Een verlenging van de lockdown in zicht tot grote irritatie van velen, maar we kunnen niet anders zolang het aantal Covid 19 besmettingen niet daalt.

We pakken gewoon de draad weer op: privé beperkt in wie je thuis uitnodigt, zakelijk veel digitaal en collega’s missen die thuis werken.

Alles hobbelt gewoon door en wij hobbelen mee. Als HRM heb je de meeste functioneringsgesprekken, ontwikkelgesprekken, arbeidsvoorwaardengesprekken, voortgangsgesprekken of beoordelingsgesprekken (of hoe ze het tegenwoordig ook noemen) inmiddels achter de rug.

Sollicitatiegesprekken pakken we ook weer op, al dan niet via Teams, Zoom of welk medium dan ook.

Een HR manager besteedt veel tijd aan gesprekken zeg. Ook ik. En vooral de gesprekken die gaan over wat mensen bezig houdt, waarom ze dingen doen of laten, wat hun motivatie of drijfveer is. Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid mag ik veel vragen stellen!

Op 1 oktober 2020 startte ik, ondanks alle turbulentie zowel zakelijk als privé, mijn eigen bedrijf. In 2021 hoop ik dit verder uit te kunnen bouwen om met behulp van DISC mensen te prikkelen, te stimuleren, uitdagende vragen te mogen stellen en verder te mogen begeleiden in hun zoektocht of loopbaan.

In ”the lighter side of DISC” van #PeopleKeys worden de vier hoofdstijlen van DISC door middel van een thema op een luchtige manier onder de aandacht gebracht. Deze week werd de HR manager ”belicht”. Ik vond hem wel grappig en deel hem tot besluit, graag met je.

The lighter side of DISC-How to recognize the DISC style of the HR Director bases on their interview questions?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *