certificaat

Kleur-kleuren-gekleurd

Judy Rebel

28 november 2021

Donker gekleurd

Sinds het overlijden van mijn vader op 18 september 2021 heb ik eindelijk weer tijd en energie om te schrijven.

Er is veel gebeurd. Natuurlijk was zijn overlijden een ingrijpende gebeurtenis. Ik heb veel van hem gehouden. Zijn nimmer aflatende optimisme en doorzettingsvermogen zijn altijd een voorbeeld voor mij.

Daarnaast moest het ouderlijk huis worden leeggehaald, het huis waar we opgegroeid zijn. Inmiddels is de woning overgedragen aan de makelaar. De ziel is er uit.

Licht gekleurd

Ook heb ik mijn certificaat ”integraal Kernkwadranttrainer” behaald. Dat waren mooie lessen van de master Daniël Ofman himself. Het heeft mijn persoonlijke missie in het leven, namelijk de wereld wat meer kleur te geven, versterkt. Dat optimisme, iets voor een ander betekenen en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die ik gelukkig in mijn DNA heb meegekregen.

Mijn bedrijf heb ik een jaar geleden de naam Rebelski gegeven. Ik ben trots op mijn naam, en nu nog meer!

Iedereen kent de kernkwadranten wel als ik ze opnoem: kernkwaliteit-valkuil-uitdaging-allergie. Draaf je door in jouw kernkwaliteit dan schiet je in je valkuil. Samen met jouw uitdaging ben je met jouw kernkwaliteit je beste zelf. Toch kan je in je allergie schieten. Het was een baanbrekend model van Daniël Ofman, dat hij tijdens een wandeling bedacht en dat wereldwijd wordt gebruikt.

Het model is inmiddels uitgebreid met 25 inzichten en een integrale benadering. Die integrale benadering is nodig om niet te verzuipen in de waan van alledag. Integraal waarnemen betekent dat je je voortdurend bewust bent van Ik (wat gebeurt er met mij?), Wij (Wat gebeurt er tussen ons?) en Het (Waar zijn we inhoudelijk mee bezig?). In de overlap tussen deze drie ”lenzen” bevindt zich jouw kernkwaliteit.

Dit vraagt zelfreflectie en Daniël Ofman biedt hiervoor een app aan met een dagelijkse reflectiemogelijkheid waarmee je jouw eigen kernkwadranten kunt bouwen. Dat leverde mij hernieuwde inzichten op in mijn eigen denken en handelen. Ik kan je dan ook het boek Hé ik daar…? van Daniël Ofman van harte aanbevelen.

Samen kleuren

Zullen we samen de wereld een beetje kleur geven? Gewoon, door écht te kijken en te zien. Door écht te luisteren en te horen. In deze idiote tijd meer dan welkom!

Gepubliceerd Op: 28 november 2021 / Categorieën: HR, People, voor teams, Voor werkgevers, Voor werknemers / Label: , , , , /