koffer

Duik je koffer in met Rebelski deel 4/10 Vitamine A

Judy Rebel

18 maart 2024

Duik je koffer in met Rebelski – #4/10: Vitamine A voor jezelf en anderen

 

Welkom terug bij de serie “Duik je koffer in met Rebelski.” Als je de eerste drie delen hebt gemist, kan je ze hier teruglezen.

Daarin maak je kennis met de metafoor van de koffer voor iemands persoonlijkheid.  Persoonlijke koffers, teambagage, en keuzes op het kruispunt van geluk kwamen voorbij. Vandaag gaan we een essentieel ingrediënt toevoegen aan de reis: Vitamine A, waarbij de A staat voor Aandacht.

Even Terugkijken

In Deel 1 hebben we ontdekt dat geluk en rust in onszelf zitten, niet alleen in de bestemming van een reis. Deel 2 bracht ons naar de inhoud van onze persoonlijke koffers, en Deel 3 liet ons zien hoe teams keuzes maken en samenwerken op hun reis.

Waarom Vitamine A?

Aandacht, oftewel Vitamine A, is cruciaal voor de reis van zowel individuen als teams. Het is niet alleen smeerolie voor de wielen van de koffer, het zorgt ervoor dat je je gewaardeerd voelt. Mensen willen maar drie dingen: gezien, gehoord en begrepen worden. Daar ontbreekt het nogal eens aan op de werkvloer.

Wat vitamine A is voor mij heb ik in de volgende afbeelding gezet. Het is vaak een kleine moeite, doe je mee?

illustratie vitamine A

Soms kom je echter op een punt dat niet alles soepel verloopt. Het fijn als je je dan gewaardeerd en veilig voelt om dit te delen.

Persoonlijke vitamine A

Privé is vitamine A net zo belangrijk. Zelf heb je dit nodig (durf te vragen!) en de mensen om je heen ook (durf te geven!). Deze Aandacht kan het verschil maken, ook als het tegen zit, zoals bij mij vanmorgen, vandaar dat deze blog wat later verschijnt.

Vitamine A voor jou en jouw team

Dus, wat zit er in jouw koffer? En wat zit er in de koffer van je team?. Besteed dus Aandacht aan die koffer(s). Bespreek de inhoud en ga veilig op reis.

Doe je mee?

 

 

Gepubliceerd Op: 18 maart 2024 / Categorieën: Coaching, teambuilding, voor teams, Voor werkgevers, Voor werknemers, Zelfleiderschap / Label: , , /