Werkwijze 

Coaching doe ik altijd met oprechte aandacht, dat noem ik vitamine A, dus het is geen standaard werk. Ik geloof erin dat iedereen met plezier naar het werk moet gaan en voldaan weer thuis moet komen.

Als leidinggevende heb je veel te maken met werkdruk en helaas leidt dit vaak tot demotivatie met uitstroom en verzuim tot gevolg.  Omdat het best spannend is een externe in je bedrijf te halen zonder dat je precies weet hoe het zal lopen staan in de volgende alinea de tien meest voorkomende vragen die bij coaching kunnen voorkomen en een oplossing.

 

De tien meest voorkomende vragen bij coaching

  1. Is coaching of begeleiding duur?

    Coaching betekent een investering in de duurzame groei van je mensen, wat uiteindelijk kostenbesparend kan zijn door een verbeterde efficiëntie en lager verzuim.

  2. Hoe worden de resultaten van de coaching gemeten?

    Samen bepalen we meetbare doelen en evalueren we regelmatig de voortgang en zorg ik voor een plan van aanpak coaching en borging in jouw organisatie.

  3. Hoe past de coaching in de drukke agenda’s?

    Jij bepaalt hoe de coaching ingepast wordt op momenten die voor jou het beste werken, zonder verstoring van jouw dagelijkse activiteiten en die van jouw mensen.

  4. Hoe ga je om met weerstand van medewerkers?

    Weerstand is goed, dit geeft aan dat het mensen raakt. Vanuit die weerstand probeer ik stapsgewijs de betrokkenheid te vergroten om een soepele overgang te garanderen. Door de weerstand bespreekbaar te maken wordt de weg naar de oplossing geopend.

  5. Hoe waarborg je vertrouwen en veiligheid?

    ”Contact” maken is een must. Zonder mandaat is een traject kansloos. De vertrouwelijkheid en privacy waarborg ik door mijn privacystatement en volg ik ethische richtlijnen (ik ben erkend STiR en NOBCO begeleider) om een veilige omgeving te waarborgen. Als iemand een gevoel van onveiligheid ervaart stopt het totdat het is hersteld of duidelijk is waar het vandaan komt en dat gevoel er al dan niet mag zijn.

  6. Heb je wel ervaring in mijn branche?

    Ik heb een ruime werkervaring in verschillende branches zoals onder meer metaal – en techniek, ict, chemie en bouw (zie verder mijn cv). Jouw context en behoeften staan centraal in mijn plan van aanpak.

  7. Hoe bepaal je de impact van coaching op de bedrijfscultuur?

    Samen bepalen we meetbare indicatoren voor cultuurverandering in mijn coaching plan van aanpak, zodat de impact op de bedrijfscultuur duidelijk zichtbaar wordt.

  8. Hoe meet je het langetermijneffect van coaching?

    Samen bepalen we kort- en langetermijnstrategieën en hoe de aansluiten met jouw interne professionals wordt gemaakt.

  9. Durf je om te gaan met confrontaties of weerstand tijdens coachingsessies?

    Het omgaan met weerstand is een belangrijk punt in mijn opleiding en werkervaring. Mijn aanpak is direct en ik durf aan te kaarten wat ik observeer en ik stimuleer open communicatie en een veilige omgeving. Als er angst of weerstand is (zichtbaar en onzichtbaar) probeer ik dit op tafel te leggen en bespreekbaar te maken.

  10. Hoe ga je om met gebrek aan betrokkenheid van medewerkers bij het coachingproces?

    Om de betrokkenheid van de mensen te maximaliseren en duurzame gedragsverandering te bevorderen werk ik interactief, direct en met humor. Mijn aanpak is resultaatgericht en niet zweverig. 

Het stappenplan voor coaching met vitamine A

  1. Gratis intake (telefonisch, teams, op locatie naar keuze)
  2. Plan van aanpak coaching met desgewenst online intake of een assessment voor de deelnemers
  3. Evaluatie en overdracht naar interne professionals

Prijzen en meer lezen

Lees meer door op het onderwerp van je keuze te klikken. Wil je meer weten over mijn visie op coaching, klik dan hier

Teamcoaching | Verzuimcoaching| Prijzen | Loopbaanbegeleiding | Vitamine A! | Assessments