Wat is coaching en wat kan je ermee?

Met deze pagina verwacht ik meer duidelijkheid te scheppen over coaching. Het betreft mijn visie op het vakgebied van coaching en begeleiding. Ben je nieuwsgierig wat voor soort coach bij jou past, dan heb ik een aantal suggesties voor je op een rij gezet op deze pagina: welke coach past bij mij. Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, bel of mail me gerust of maak direct een afspraak.

Velen noemen zichzelf coach zonder enige kwalificaties of ervaring. Dit doet afbreuk aan het waardevolle werk dat echte professionals verrichten. Daarom wil ik me richten op de essentie van coaching en laten zien hoe ik dit invul. Het is zo belangrijk dat je een coach vindt die bij je past, die jou biedt wat je nodig hebt en met duurzaam resultaat. Hierna volgt mijn visie op wat coaching is en wat het niet is en noem ik enkele specifieke soorten coaching.

Visie op coaching

Als professional in het veld van peoplemanagement is het voor mij van groot belang om voortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in coaching. Ik ben een voorstander van evidence-based coaching, wat betekent dat ik mijn aanpak baseer op wetenschappelijk onderzoek en bewezen methoden. Daarnaast kan ik flexibel omgaan met de omstandigheden zoals ze in het hier-en-nu zijn en vind ik het van groot belang dat gestart wordt met het bouwen van vertrouwen en het scheppen van veiligheid. Dit houdt in dat ik neutraal luister, zonder oordeel. In het geval van teamcoaching vind ik het van wezenlijk belang dat iedereen een stem heeft en dat ook naar de minderheid geluisterd wordt. Dit is één van de principes van Deep Democracy, lees hierover meer op de pagina over Deep Democracy.

Ik vind het belangrijk om bij te blijven in het vakgebied en de verdieping te zoeken. Daarom volg ik workshops, trainingen en conferenties. Ik ben ook lid van verschillende professionele intervisie- en supervisie-netwerken en ik zorg dat ik bijblijf door het lezen van vakinhoudelijke publicaties en boeken. Ik beschik over het STIR keurmerk (een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders zoals coaches, teamcoaches, organisatiecoaches en supervisoren). Ik werk volgens de STIR gedragscode en voldoe aan de vereiste competenties voor een teamcoach.

Elke coach heeft een eigen aanpak, deze werkt het beste als je dicht bij jezelf blijft. Deelnemers moeten niet het gevoel krijgen dat je een programmaatje afdraait of een rol speelt. Mijn aanpak betreft altijd maatwerk en is helder, niet zweverig, kort en krachtig en met humor. Hier lees je meer over mijn aanpak.

Wat is coaching niet?

Wat coaching naar mijn mening niet is, is een quick fix of een ”magische oplossing” voor alle problemen. Het is geen oppervlakkige activiteit waarbij de coach alle antwoorden heeft en deze simpelweg aan de cliënt overdraagt.

Verwacht niet iemand die met een toverstafje zwaait en in een paar workshops wonderen verricht. Ook zal ik niet zorgen voor een paar leuke entertaintmentsessies die een ”break” bieden tussen de lopende werkzaamheden door of eenzijdig een PowerPoint aan elkaar praten.

Coaching is een proces van zelfontdekking, reflectie en groei. Het vereist tijd, Aandacht, toewijding en een open houding van zowel de coach als de cliënt. Een coach is geen alwetende expert, maar eerder een begeleider en facilitator die de coachee(s) helpt om zijn of haar eigen antwoorden te vinden en persoonlijke inzichten te ontwikkelen. Dat vraagt inzet van mij als begeleider door maatwerk te leveren en adequaat om te springen met dat wat gebeurt (het hier-en -nu) maar ook van jou als teamleider, manager, directeur, deelnemer of de hele groep. Zonder commitment is coaching kansloos en wordt het eenzijdig zenden met een leuke PowerPoint of entertainment.

Mijn benadering is gebaseerd op vertrouwen, empathie en respect, en ik geloof in de kracht van authentieke verbindingen om duurzame verandering te bewerkstelligen.

Soorten coaching

Loopbaancoaching

Eén van mijn specialisaties is loopbaancoaching. Hierbij worden werkenden, teams en mensen die aan de start van hun loopbaan staan begeleid. Het gaat hier vaak om zelfleiderschap en individuele inbreng in het team. Met behulp van een assessment help ik bij het ontdekken en ontwikkelen van jouw leiderschapsstijl, het verbeteren van communicatievaardigheden en het vergroten van effectiviteit of het onderzoeken van wat jou of jouw team drijft.

Individuele coaching

De individuele coaching is erop gericht te helpen bij het identificeren van je sterke punten, passies en doelen, en biedt ondersteuning bij het nemen van stappen in je carrière, studiekeuze of persoonlijke ontwikkeling.

Teamcoaching

Daarnaast bied ik teamcoaching aan, waarbij ik teams help met vraagstukken zoals het verbeteren van samenwerking, communicatie en prestaties. Hierbij maak ik gebruik van diverse methoden en technieken, zoals actieve workshops, het faciliteren van open communicatie en het stimuleren van een positieve teamdynamiek. Ik geloof sterk in de kracht van het collectief en zie het als mijn taak om teams te helpen hun volledig potentieel te benutten. Dit doe ik met energie en humor. En ik ben een Teamchanger, dat wil zeggen dat ik lid ben van het Teamchange netwerk en van harte de methodes van Martijn Vroemen onderschrijf. Dit houdt onder meer in dat ik gebruik maak van het coachingswiel en het teamwiel, hieronder weergegeven en overgenomen uit het praktijkboek Teamcoaching. Maar het blijft maatwerk en bij de intake (die altijd gratis is) bepalen we samen de koers.

De Teamchange methode gaat uit van zes succesfactoren die allemaal met elkaar verbonden zijn.
Met het Teamchange coachwiel zijn de voorwaarden en beloftes voor een traject vanuit de coach gezien weergegeven.

Tweedespoorbegeleiding

Via het outplacement- en re-integratiebureau GvMwerkt! uit Amersfoort bied ik ook begeleiding in spoor 2 als sprake is van langdurig verzuim. Dit draait om de begeleiding van zieke werknemers in het vinden van passend werk bij een andere werkgever. Het draait om de vragen: wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik? Welke beroepsgroepen, functie en vacatures passen bij mij? Lees hierover meer op deze pagina’s: alles over verzuim en verzuimcoaching.

Stappenplan

  1. Gratis intake (telefonisch, teams, op locatie naar keuze)
  2. Plan van Aanpak met desgewenst online intake of assessment voor de deelnemers
  3. Evaluatie en overdracht naar interne professionals

Tenslotte

Zoals je ziet zijn er zijn vele mogelijkheden op het gebied van coaching en coaches. Ben je op zoek naar een coach die niet zomaar “coach” genoemd wil worden, maar die zich inzet als begeleider voor kwaliteit, expertise en groei, dan nodig ik je uit voor een kop koffie. Samen kunnen we een werkbaar plan van aanpak opstellen om jouw persoonlijke en professionele doelen te bereiken, met behulp van een bewezen en evidence-based aanpak. Neem contact met me op voor een afspraak.

Lees hier meer over mijn manier van werken en kijk of dit past bij jouw manier van werken zodat we kunnen samenwerken. Meer lezen? Klik op de volgende onderwerpen:

Teambuilding | Coaching | Prijzen | Alles wat je moet weten over verzuim | Vitamine A! | Assessments