Werken met gedemotiveerde mensen is een pijnpunt in elke organisatie. De oorzaak van demotivatie kan zichtbaar zijn maar is vaak onzichtbaar omdat mensen zich niet uitspreken. Demotivatie leidt in alle gevallen tot hoge personeelskosten en een toename van werkdruk door uitval of uitstroom en heeft een negatief effect op de sfeer in de groep.

Door te investeren in een interne of externe teamcoach kan de angel eruit worden gehaald en ontstaat er weer ruimte en plezier in het werk. Intern kan dit een hr-professional, een teamleider of een duurzaamheidsprofessional zijn. Dit heeft als voordeel dat deze persoon de organisatie en de mensen goed kent. Het heeft als nadeel dat als de rollen niet helder zijn voor de betrokkenen de interne teamcoach voor vervelende dilemma’s kan komen te staan. Dit artikel gaat over de externe teamcoach.

Ontdek de kracht van 1 + 1 = 3

Motiveer je mensen met teamcoaching

Ben je een ondernemer die gelooft in de kracht van een hecht en effectief team? Ben je ervan overtuigd dat er 1 + 1 = 3 potentieel in jouw team zit? En zoek je een professional die jouw mensen interactief een duwtje in de goede richting kan geven met humor? Dan ben je op de juiste plek.

Elke casus is weer anders en niet logisch, wel psychologisch!

De Rebelski methode: kort en krachtig

Mijn benadering is dan ook altijd vanuit de drie kennisdomeinen Systemisch, Psychologisch en Groepsdynamisch.

De teamcoachbenadering van Rebelski vanuit de drie kennisdomeinen

Ik werk onder meer volgens de bewezen Teamchange methode van Martijn Vroemen. Deze methode staat bekend om zijn helderheid en effectiviteit. De succesfactoren staan in het teamwiel dat natuurlijk lekker moet kunnen draaien: doelen, gezamenlijkheid, communicatie, verschillen, flexibiliteit en initiatief.

Daar voeg ik het belangrijkste ingrediënt: Vitamine A aan toe, oftewel oprechte Aandacht. Hiermee wordt de kracht van de individuele teamleden gebundeld tot 1 + 1 = 3. Dit doe ik in korte trajecten waarbij ik aansluiting maak met jouw eigen professionals voor een duurzaam resultaat. Een assessment vooraf kan al veel inzicht geven over de individuele communicatie- en gedragsstijlen in de groep. Wat daarmee vervolgens gebeurt in de groepsdynamica maak ik graag zichtbaar en werk met de groep naar die magische 1 + 1 = 3 toe.

Het teamwiel van @martijnvroemen: De succesfactoren voor een team. Bron: www.teamchange.nl

Kleine Teams, grote resultaten

Voor een blijvend resultaat is het noodzakelijk om niet met te grote groepen te werken. Ik werk het liefst met groepen van maximaal 8-10 deelnemers. Waarom? Omdat ik geloof dat zo meer ruimte ontstaat voor persoonlijke Aandacht en effectievere samenwerking. Voor de begeleiding van grotere groepen schakel ik graag een collega in om ervoor te zorgen dat iedereen de best passende begeleiding krijgt.

Traject op maat: sessies van 2 tot 4 uur

De trajecten omvatten sessies van 2 tot 4 uur, afhankelijk van het thema en de behoeften van het team. Maar klinkt een ”dag op de hei” of een ander dagprogramma voor jou beter, is dat natuurlijk ook mogelijk. Door te werken in korte, krachtige sessies blijft de focus scherp en houden we het energieniveau hoog. In maximaal vijf sessies streven we ernaar het probleem aan te pakken en de aansluiting te vinden met jouw interne professionals.

Bij mij op kantoor is plek voor 8 mensen, wil je dat ik bij jou op locatie kom, prima. Grotere groepen begeleid ik graag op een locatie in overleg.

Erkend professional en gedragscode

ST!R-erkendAls teamcoach heb ik erkende opleidingen gevolgd en investeer ik in mezelf d.m.v. intervisie en door mijn vakkennis actueel te houden. Omdat het beroep van coach onbeschermd is en iedereen die een goed gesprek kan voeren zich coach kan noemen heb ik ervoor gekozen mij te onderscheiden door te investeren in bijscholing waardoor ik het keurmerk van geregistreerd teamcoach bij STIR (Stichting Registratie) mag voeren. Dit is een onafhankelijke stichting die de beroepsregistraties en het register van professioneel begeleiders beheert. Als teamcoach betekent dit dat ik mij houd mij aan de STIR gedragscode en voldoe aan de opleidingseisen en ethiek zoals gesteld door STIR: in het bezit zijn van een diploma/certificaat van een geaccrediteerde opleiding en dat ik aantoonbaar beschik over de benodigde competenties. Download het competentieprofiel van de teamcoach.

Het stappenplan voor teamcoaching met vitamine A

  1. Gratis intake (telefonisch, teams, op locatie naar keuze)
  2. Plan van Aanpak met desgewenst online intake of assessment voor de deelnemers
  3. Evaluatie en overdracht naar interne professionals

Klaar voor verandering? Neem contact op of lees meer!

Als je klaar bent om de kracht van teamverandering te ervaren met oprechte Aandacht, neem dan nu contact op. Samen zetten we de eerste stap naar een sterker, effectiever team! Wil je meer lezen over teamcoaching en mijn aanpak, klik dan naar deze pagina.